Afbeelding

Koningsdag Klaaswaal wordt weer groots

Algemeen 738 keer gelezen

Klaaswaal - Nog een paar dagen tot Koningsdag 2024!  De groep vrijwilligers heeft weer niet stilgezeten en ervoor gezorgd dat er een spectaculair programma op touw gezet wordt in Klaaswaal, door een samenwerking van diverse partijen: het enthousiaste team vrijwilligers van SSS, de ‘Stichting door Klaaswaal’ en de Hervormde Kerk, met één gezamenlijk doel: alle inwoners (en uiteraard ook bewoners buiten het dorp) Klaaswaal te laten genieten van een mooie dag voor jong en oud.  

Voor het derde jaar zijn er weer diverse activiteiten georganiseerd op het terrein van de voetbalvereniging SSS Klaaswaal, maar dit jaar is er ook een actieve samenwerking ontstaan met de hervormde kerk van het dorp. In en om de kerk zijn er diverse activiteiten gepland die in de afgelopen jaren ook georganiseerd werden door de vrijwilligers van de hervormde gemeente van Klaaswaal. 

Om er een gevarieerde dag van te maken is er gekozen voor 2 locaties: de Hervormde kerk van Klaaswaal en de voetbalvereniging SSS. 

In de ochtend zal er gestart worden met een gezellig dorpsontbijt in de Schaapskooi (achter de kerk te vinden). Aansluitend zal er onder leiding van de muziekvereniging Klaaswaal om 9.15 uur verzamelt worden en zal de kinderoptocht starten om 9.30 uur met als thema ‘’feestelijk’’. De feestelijke uitnodiging is verspreid bij alle scholen van Klaaswaal. De route zal starten vanaf de kerk en rond 10.00 uur zal deze eindigen bij de voetbalvereniging van Klaaswaal aan de Jaap Kosterstraat.  

Hier zal om 10.00 uur door een afgevaardigde van de gemeente de dag officieel geopend worden met het Wilhelmus en het startschot geven voor het algehele programma op het dorp. Een kleine opsomming van de activiteiten is hieronder te vinden.  

Activiteiten Koningsdag Klaaswaal: 

  • Een gezellige start van de jaarlijkse koningsdag op Klaaswaal: het dorpsontbijt georganiseerd door de hervormde kerk in de schaapskooi. 
  • Wilhelmus en prijsuitreiking Kinderoptocht bij SSS 
  • Onder het genot van een tompouce bij SSS, of een oranjekoek bij de kerk samenkomen voor de bewoners van het dorp. 
  • Actief bewegen en meezingen voor jong en oud met het koor de Eilanders bij SSS. 
  • Actieve spelletjes en opblaasattracties (waaronder een stormbaan van wel 40 meter en een uitdagende Sweeper!) op het hoofdveld van SSS. 
  • De strippenkaart waarmee diverse spelletjes te doen zijn bij de hervormde kerk van Klaaswaal. 
  • Een inmiddels traditionele vossenjacht door het dorp die begint bij de kerk.  
  • Altijd al eens de kerk van binnen willen aanschouwen? Dit kan op koningsdag. Bezoek dan ook zeker de mevrouw in klederdracht die de mooiste verhalen in een streekdialect over de Hoeksche waard kan vertellen. 
  • Een kleedjesmarkt waarbij iedereen de kans krijgt op zijn of haar spulletjes te verkopen op het ruime terrein van SSS. 
  • Een spectaculair optreden op het terrein van SSS van onze inmiddels jaarlijks terugkomende volkszanger op Klaaswaal: Marco de Hollander. 
  • Tussen de optredens door het rad van avontuur waarvoor mooie prijzen gesponsord zijn door vele sponsoren. 
  • De entertainmentzanger Marco Junger die de dag swingend afsluit. 
  • Een (avond) zanguur in de hervormde kerk met vaderlandse liederen, psalmen en een gebed voor de koning in de kerk. 

Wil je meedoen met de kinderkleedjesmarkt! Laat dit weten door een e-mail te sturen naar:  koningsdagsss@hotmail.com  

Wil je op de hoogte blijven van de exacte tijden en laatste nieuwtjes en foto’s? Volg hen dan ook op de sociale media onder de naam: KoningsdagSSSklaaswaal of op de website van de hervormde gemeente www.hervormdklaaswaal.nl  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant