Afbeelding
W.RUTTEN

Dubbel D – De Dijk tribute vrijdag 10 mei in Eendrachtshoeve

Algemeen 304 keer gelezen

Zuid-Beijerland - Vrijdagavond 10 mei treedt in De Eendrachtshoeve Dubbel D – De Dijk tribute op. Meer dan 25 x was de ‘echte’ De Dijk al te gast in de Eendrachtshoeve, stuk voor stuk waren dit memorabele avonden. Met Dubbel D ben je het dichtst bij het origineel en wordt het een avond van herkenning, ontroering, dampend en stampend, open en meeslepend. 

Zou er iemand in Nederland zijn die niet een tekstfrase van een Dijknummer kent?? …van ongekende schoonheid - dampend, stampend, meeslepend en ontroerend, ontnuchterend, ontluisterend, open- of opzienbarend - ruim 40 jaar hits…

Als je dan een tribute band opricht met als doel om de muziek, de teksten en de muzikanten van De Dijk eer te bewijzen zal je van goede huize moeten komen.
Dubbel D durfde deze uitdaging aan. Met als resultaat: een ruim 2 ½ uur durende dwarsdoorsnede van het complete Dijkrepertoire. De grootste hits, de mooiste nummers, de lekkerste meezingers en meestampers vertolkt zoals de Dijk dat zelf ook doet. Natuurlijk zit er een ‘eigen Dubbel D sound’ in het optreden, maar met ieder nummer is getracht zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven om op die manier ‘recht te doen’ aan compositie, tekst en uitvoerende.

Zanger Eric Holm kruipt hier en daar in de huid van frontman Huub v/d Lubbe, maar doet dat als een tweede huid – zonder dat het acteren wordt en met behoud van zijn eigen stem en identiteit. Zijn 7-koppige band ondersteunt hem vakkundig. Vriendelijk als het kan, stevig als het moet.

De aanvang is 21.15 uur. Tickets te koop via: https://eendrachtshoeve.nl/agenda/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant