De moestuin op Landgoed de Peerdegaerdt
De moestuin op Landgoed de Peerdegaerdt Landgoed de Peerdegaerdt

Landgoed de Peerdegaerdt lanceert inspirerende Workshop Permacultuur

zaterdag 8 juni 2024 13:00 tot 15:30

Strijen - Nu steeds meer mensen interesse hebben om zelf gifvrij voedsel te verbouwen, kondigt Landgoed de Peerdegaerdt met trots de start aan van de gloednieuwe Workshop Permacultuur. Permacultuur, een samensmelting van de termen ‘permanent’ en ‘agricultuur’, biedt een revolutionaire kijk op duurzaam landbeheer en sluit daarmee naadloos aan op de missie en visie van het landgoed. Een unieke kans voor liefhebbers van (moes)tuinieren, die graag een duurzaam, veerkrachtig en toekomstbestendig landschap willen ontwerpen. De pilot en eerste workshop zijn inmiddels gegeven en deelnemers zijn laaiend enthousiast!

Duurzaamheid in eigen leven vormgeven 

Na het succes van de Workshop Moestuinieren op het landgoed, is het organiseren van de Workshop Permacultuur voor De Peerdegaerdt een logische stap als antwoord op de zichtbare trend van zelf ecologisch en gifvrij voedsel verbouwen. Dit kan op verschillende manieren en het landgoed merkte een toenemende vraag naar meer kennis over permacultuur, gebaseerd op de ethische principes; zorg voor de aarde, zorg voor de mens en fair shares. Deze nieuwe workshop, geleid door ervaren groenmeester Olav de Geus, geeft deelnemers handvaten om de (moes)tuin te transformeren tot een eetbaar en ecologisch paradijsje. 

Olav vertelt enthousiast: “De workshop is speciaal ontworpen voor tuinenthousiastelingen die alles willen leren over de principes van permacultuur en hoe deze zelf toe te passen; van balkon tot voedselbos, bij deze workshop krijg je handvaten om ecologische tuinen te ontwerpen met een overvloed aan oogst.” 

Leer, groei en verbind 

Workshopdeelnemers krijgen bij Olav de kans om te leren over permacultuur in eigen huis, tuin en persoonlijk leven. Onderwerpen als bodemgezondheid, water- en energiebeheer, natuurlijke plaagbestrijding door middel het bevorderen van biodiversiteit, polycultuur, combinatieteelt en het ontwerpen van eetbare tuinen komen aan bod. Het programma bevat naast een theoretische basis, praktische interactieve opdrachten, waarmee je direct aan de slag gaat. 

Een unieke locatie 

Landgoed de Peerdegaerdt, bekend om haar idyllische en ecologische moestuin (van maar liefst 2.500 m2) en inzet voor duurzaamheid, natuurbehoud en dierenwelzijn, vormt de perfecte achtergrond voor deze leerzame ervaring. Als deelnemer kun je op en top genieten van de rust en je laten inspireren door de natuurlijke schoonheid van het landgoed.

De Workshop Permacultuur is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam leven, tuinieren en natuurbehoud. Voorkennis is niet vereist, alleen een groen hart. Op dit moment staan er nog vier workshops gepland, te weten 8 juni, 20 juli, 24 augustus en 21 september. 

Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek de website: www.depeerdegaerdt.nl. Link naar de Workshop Permacultuur: www.depeerdegaerdt.nl/workshop-permacultuur.

Locatie